Google обявява Android Ice Cream Sandwich

В Moscone Center в Сан Франциско от Google обявиха най-новата версия на Android - Ice Cream Sandwich. Тя не само идва с някои благини на Android Honeycomb като холографен интерфейс и по-богати уиджети, но добавя и някои свои екстри. Honeycomb също е обновен до версия 3.1.

В Android е добавена поддръжка на USB хост, за да можете да свързвате десетки периферни устройства като камери, клавиатури и контролери за игри директно към вашият таблет с Android. Някои от новите функции са по-скоро козметични – уиджетите сега могат да се персонализират като се разтягат вертикално или хоризонтално по предпочитане на разработчика.

Ice Cream Sandwich бе наречен "най-амбициозното издание до днес" на Google, и целта е платформата да може да захранва таблети, конвертируеми таблети, и разбира се, телефони. Google ще увеличи усилията си в посока разработването на фреймуърк за приложения, за да избегне фрагментацията. Кайк Кларон от Android Engineering Team заяви че Google иска една операционна система която работи на всякакви устройства.

За да се демонстрира "дълбочината и обхвата" на новите API-та беше показано базирано на графичен процесор OpenGL демо на разпознаване и проследяване на човешко лице, и изкривяване на перспективата в реално време. Приложението успя да разпознае местоположението на носа и очите, и си поигра с перспективата доста свободно. Практическото приложение на това API бе показано в приложение за камера, което веднага автоматично фокусира образа върху лицето на човека, който говореше в момента, доста интелигентен подход.

Но най-важното според нас е, че представители на Google седнаха на масата за преговори с производители на телефони и с други членове на Open Handset Alliance, и се обсъди стриктна система колко скоро след излизането на нова версия на Android ще бъдат ъпдейтвани телефоните, и по колко време телефоните ще получават поддръжка на новите версии. Да отговорим на назрелият въпрос – да, Samsung и Sony Ericsson влизат в това число, но и други производители като HTC, LG, Motorola също присъстват, и да се надяваме че това ще сложи край на бъркотията, в която са се превърнали ъпдейтите на Android. 

0 коментара:

Публикуване на коментар

 
Андроид - новини © 2012 | Designed by Cheap TVS, in collaboration with Vegan Breakfast, Royalty Free Images and Live Cricket Score